Teréki-Papp Ágnes vagyok.

Nő, Feleség és kétgyermekes Édesanya

Gyerekkorom óta az életem meghatározó része a sport.

Tornáztam, atletizáltam, balettra is jártam és a 20-as éveimben még aerobik oktató oklevelet is szereztem és adtam is órákat egy ideig.

mypicture

Megismerkedtem a férjemmel és a munka, a suli meg a párkapcsolat mellett a sport volt, amit a leginkább hanyagoltam. Aztán jöttek a gyerekek és minden megváltozott. A második gyermekem születése után nagyon elhagytam magam. Sem a sportban, sem más tevékenységben nem találtam meg Önmagam, úgy éreztem elvesztem. Visszatekintve úgy éltem, mint egy robot, a régi magabiztos nő, aki voltam eltűnt úgy, hogy észre sem vettem. Kezdtem depressziós lenni. Majd egy nap, rádöbbentem valamire. Minimum 2x nagyobb nadrágot hordok, mint a férjem...

mypicture2

Keresni kezdtem az interneten a számomra legközelebbi sportolási lehetőséget. Mondhatnánk, hogy ott a futás mert az teljesen egyszerű, csak kimész és elindulsz. Sajnos, izületi problémáim miatt szóba sem jöhet, még most sem. Konditerem és a csoportos órák. Szuper, na de 90 kg vagyok, hogy mutatkozzam így bárki előtt. Utcára sem nagyon akartam kimenni, nemhogy a kigyúrt pasik és a bomba nők közé. Elkezdtem a diétát és az otthoni tornázgatást. Jött a teljes szénhidrát megvonás, csak fehérjét és valamennyi zsírt vittem be. Egy darabig működött is, sőt mondhatnám nagyon jól ment, de korán jelezte a szervezetem, hogy nem jó úton haladok. Lefogytam 75 kg-ra és rávettem magam az edzőtermi edzésre és a csoportos órákra. Jó döntés volt. Jelenleg, több mint 3 éve tértem vissza, egyre jobban érzem magam és a vérképem is tökéletes.

mypicture2

Jelenleg 36 kg-nál járok a leadott súlyfelesleg tekintetében. Ez a bikinis kép a III. Blade Kupán készült Nyíregyházán, ahol Fitt Mom kategóriában a 4. helyet sikerült elhoznom. Számomra nem a helyezésről szólt ez a verseny, hanem annak a küzdelemnek a megkoronázása, amin végig mentem és amitől, még mindig könnybe lábad a szemem, ha beszélek róla. Visszatért a sport az életembe és nem állok meg a 4. helynél. Új célok vannak előttem, amelyeket család és munka mellett fogok megvalósítani. Mi ducik, nem egyszerűen csak lefogyunk, hanem egy utat járunk be, amely közben személyiségünk is fejlődik, vagy visszatalálunk régi önmagunkhoz. Ha itt vagy az oldalamon, az azért van, mert hasonló cipőben jársz jelenleg, mint én 3-4 évvel ezelőtt, esetleg azért mert kíváncsi vagy.

mypicture2
  • Néhány tanács Tőlem csak Neked:

  • Ne vágj bele egyedül! javaslom, a csoportos órákat, vagy kérd környezeted esetleg személyi edző segítségét. Ha nagyon nagy a túlsúly, ne félj a háziorvosodtól. Nem fog elzavarni. Ha mégis, akkor válts orvost!

  • Ne dőlj be minden reklámnak. Csoda tabletták és porok nincsenek!

  • Senki nem fogja helyetted betartani a diétádat, vagy megcsinálni az edzésedet akkor sem, ha áltatod magad. Ha Te nem hozod meg a döntést és nem akarod igazán, akkor nem változik semmi. (volt időszak, hogy reggel 4:30-kor keltem és mentem edzeni, vagy este 21:00-kor értem le a terembe)

  • Hagyj időt a változásnak! A haladás sok mindentől függ. PL.: sport múlt, testösszetétel, egészségi állapot, gondolkodásmód (félig üres, vagy félig teli az a pohár), kor… stb. (erről egy külön bejegyzésben fogok még írni)


Nem fogok hazudni, nem könnyű, sokszor újra kezdtem én is, nem is tudom megmondani hányszor! Senkinek sem az, de a saját testi lelki egészséget kell szem előtt tartani. Szerintem ez a legfontosabb. Akkor vallasz kudarcot, ha feladod nem akkor, amikor újrakezded! Itt vagyok, motiválni Téged, bátorságot adni és segíteni Neked eligazodni, az életmódváltás világában.

A Te Tested a Te felelősséged!

Szeretettel:

Ágnes