Edzés

Amikor elhatároztad, hogy belekezdesz az életmódváltásba, akkor először az étrendet és az edzést szükséges megtervezned.

Legyen szó otthoni, vagy edzőtermi edzésről fontos a fokozatosság. Ha bizonytalan vagy, kikérheted az orvosod tanácsát is, Neked milyen mozgásformát javasol elsősorban. Ha még nem jártál edzőteremben, vagy új gépet szeretnél használni, kérd a teremedző, vagy személyi edző segítségét a gépek helyes használatával és a gyakorlatok helyes kivitelezésével kapcsolatban. Amennyiben otthon edzel egyedül, mindenképp figyelj a gyakorlatok helyes kivitelezésére, a legjobb eszköz erre, egy egész alakos tükör.

Néhány tipp:

Ne csináld ész nélkül!

Kezd kis lépésekkel. Ahogy az étrendnél sem, az edzésben sem kell megváltani a világot 1 nap alatt! Csak ténylegesen biztos alapokra lehet építeni. Te nem rombolni szeretnéd a tested! Ugye? Tanuld meg a gyakorlatok helyes kivitelezését, a mozgásszervi panaszok elkerülése érdekében! Hidd el a gyakorlatok helyes kivitelezése nagyon fontos!

Tervezz!!!

Vezess edzésnaplót. Sokat segít én is vezettem és vezetek még most is. Előre is tudsz tervezni, így sokkal célzottabban és hatékonyabban tudod az edzéseidet felépíteni.

Melegíts be!

Soha ne hagyd ki! Mindig fentről lefelé kezdjük a bemelegítést, az izületeink védelme érdekében. Ha a bemelegítésed kb. 8-10 perc, akkor biztosan minden izületedet átmozgattad. Utána, ha szeretnéd, jöhet például egy laza bemelegítő 10 perces futás ;)

Nyújts!

Edzés végén mindig nyújts!!! Nagyon fontos szerepet játszik az edzés utáni nyújtás, izületeink és szalagjaink állapotának fenntartásában. Statikus gyakorlatokat körülbelül 20-30 másodpercig tartsd. Elősegíti a regenerációt, kevésbé lesz „fájdalmas” a másnap :P

Helyetted nem fogja senki megcsinálni!

HAJRÁ!

A Te Tested a Te felelősséged!